Over het peuterarrangement

Alle kinderen verdienen een goede start. Daar hebben ze hun hele leven voordeel van. Daarom mogen alle peuters in de gemeente ’s-Hertogenbosch naar het peuterarrangement. Ouders hoeven maar een deel van de kosten zelf te betalen. Soms is het zelfs gratis.*

Het peuterarrangement: voor álle kinderen in Den Bosch

Het peuterarrangement is er voor alle kinderen van 2,5 tot 4 jaar. Het is een gezellige, veilige en uitdagende plek waar kinderen onder begeleiding kunnen spelen met leeftijdgenootjes. Peuters mogen er twee ochtenden per week naartoe (in totaal 8 uur). Het peuterarrangement is een mooie aanvulling op wat een kind thuis meemaakt en een goede voorbereiding op de basisschool. Pedagogisch medewerkers stimuleren en volgen er de ontwikkeling van het kind terwijl het ‘spelend leert’. Soms mogen kinderen 8 uur extra naar het peuterarrangement (in totaal 16 uur). Ze krijgen dan voor- en vroegschoolse educatie (vve). Dat betekent dat er extra aandacht is voor de taalontwikkeling. Dat is bijvoorbeeld belangrijk als er thuis weinig Nederlands wordt gesproken.

Waar?

In iedere wijk in ’s-Hertogenbosch zijn er peuterarrangementen, meestal bij een basisschool. Kinderdagverblijven bieden ze aan. Samen met de school vormen zij een Kindcentrum 0-13: kinderopvang en onderwijs onder één dak voor kinderen van 0 tot 13 jaar. Er zijn 42 peuterarrangementen in alle wijken, aangeboden door 10 kinderopvangorganisaties.

Meer weten?

Wilt u meer informatie of wilt u uw kind aanmelden voor het peuterarrangement? Neem dan contact op met de kinderopvangorganisatie van uw keuze. 

Kijk op de websites voor meer informatie:

Nog vragen? Neem contact met ons op.

*Voor het peuterarrangement kunnen ouders kinderopvangtoeslag aanvragen bij de Belastingdienst. Heeft een kind hier geen recht op? Dan betaalt de ouder een bijdrage die afhankelijk is van de hoogte van het inkomen. Voor de laagste inkomens is het peuterarrangement meestal gratis.